Het ultieme handboek voor medewerkers in loondienst

Kom erachter wat jouw rechten en plichten zijn als medewerker in loondienst.

Heb jij weleens het gevoel dat je werkgever misbruik van je maakt? Of dat jij het spelletje niet begrijpt? Dat er meer in zit, als jij maar jouw rechten en plichten zou kennen? Heb jij slapeloze nachten omdat je niet weet hoe je kan beginnen over salarisonderhandelingen, of die vakantie aanvraag die maar niet goedgekeurd wordt? Stel jij het uit om een moeilijk gesprek aan te gaan met je manager omdat je niet weet hoe je dat het beste kan aanpakken? 

Hold up, dat is niet de bedoeling. 

Wil jij jezelf slimmer maken als het gaat om waar jij als medewerker recht op hebt? Maar vooral ook; hoe kan jij dingen nóg slimmer aanpakken? In dit handboek leer jij alles over wat jij van je werkgever mag verwachten en wat jouw werkgever van jou mag verwachten. Dit handboek gaat verder dan alleen wet- en regelgeving. Je leert de psychologie achter organisaties én alles over solliciteren, salarisonderhandelingen, vakantie, ziekteverzuim, salaris en nog zoveel meer.

In dit must have, ultieme handboek leer je alles over de volgende thema's:

Nieuwe baan
Je leert hoe je cv en motivatiebrief opvalt, welke informatie je er wel en niet in moet vermelden, hoe je ontspannen het sollicitatiegesprek voorbereidt en voert én hoe je vervolgens het salaris onderhandelt wat je wilt hebben.

Contractuele dingen

Minstens net zo belangrijk is om te weten wat jij kan verwachten. Wat mag wettelijk gezien wel, en wat ook niet? In dit hoofdstuk leer je alles over verschillende weten die iets zeggen over hoeveel tijdelijke contracten je mag krijgen, wanneer je een vast contract krijgt, hoeveel uur een werkgever je op contract moet hebben, hoe het zit met de oproeptermijn en wanneer je een dienst eventueel mag weigeren.

Vakantie

Je leert hoe het zit met je wettelijk recht op vakantie, wanneer je vakantiesaldo vervalt, hoe het zit met vakantiegeld én wat de regels zijn rondom vakantie aanvragen. 

Ziekte

Je gaat er natuurlijk niet vanuit, maar ongeluk zit in een klein hoekje en mocht het zo zijn dat je (langdurig) ziek wordt, dan is het fijn (en belangrijk!) om te weten wat er van jou verwacht wordt en wat je van je werkgever mag verwachten. Na het lezen van dit hoofdstuk weet je wat je te wachten staat.

Salaris

Laten we eerlijk zijn, de meesten van ons werken voornamelijk voor één reden: geld. In dit hoofdstuk leer je hoe het precies zit met de wettelijke verplichtingen van een werkgever als het op salaris aankomt, wat alle informatie op je salarisstrook betekent en hoe het precies zit met min- en plusuren.

Functioneren

Hoe werkt dat nou precies? Functioneringsgesprekken? Ontwikkelgesprekken? Beoordelingsgesprekken? En hoe kan je je daar als medewerkers het beste op voorbereiden zodat de kans op salarisverhoging het grootst is? Ik leg het je allemaal uit en ik vertel je ook over de praktische kant van feedback geven en ontvangen.

Arbo

Belangrijk is het zeker, maar ik persoonlijk vind het ook een beetje droog. Onzin eigenlijk, want in het Nederlandse recht is er een hoop goed geregeld voor medewerkers. Ik vertel je alles over een werkplekonderzoek, een preventief medisch onderzoek - waarom je dit wilt als medewerker én het nut van een medewerkerstevredenheidsonderzoek.

Uitdienst

Het is gezond (en doodnormaal) om na een aantal jaar van werkgever te wisselen. Waarom zou je ergens blijven werken waar je het niet naar je zin hebt? Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jouw contract niet wordt verlengd. In dit hoofdstuk leer je over de verschillende manieren om uit dienst te gaan en wat de consequenties daarvan kunnen zijn. Je leert wat je rechten en plichten zijn als je ontslag neemt, waar je bij je laatste salaris nog recht op hebt en of je ook een extra vergoeding (de transitievergoeding) krijgt.

Handige links

Tot slot deel ik in het laatste hoofdstuk allerlei websites met je die handig zijn om te kennen. Zeker als het gaat om de regel- en wetgeving, kunnen dingen nog weleens (tijdelijk) wijzigen. Kennis is macht, dus super fijn om te weten waar je de juiste, meest actuele informatie kan vinden.


    En dat allemaal voor een investering van € 19,95